Translate

onsdag den 6. august 2014

Laser tattoo removal - et liv uden tatoveringer, hvordan bliver det mon..?

Pyyh! Et lidt forsinket oplæg om tatoveringsfjernelse. Lovede jer det i sidste uge, men jeg har haft lidt travlt med familiebesøg - og det skal der jo også være plads til ;)

Jeg er ved at få fjernet en stor tatovering på benet med laser, og jeg har netop skrevet sponsorkontrakt med selvsamme firma det næste år. Jeg får min tatovering fjernet hos Undo-it.dk i Aalborg og København hos Güner Milberg (Certified Laser Specialist), og nu har jeg lige lovet, at fortælle lidt om, hvad det egentligt er, der sker, når man bliver skudt med det dersens laser.

Laser fjerner tatoveringer ved at nedbryde pigmenterne i tatoveringen til mindre partikler, så kroppen selv kan fjerne dem vha lymfevæske, der reagerer på alle 'uvelkomne' partikler.

Sort blæk opfanger lysstråler på alle bølgelængder, mens rød, blå, grøn og andre farver skal skydes med andre bølgelængder for at blive nedbrudt. Hos Undo-it.dk bruges der en hoya conbio revlite laser, det er ren volapyk for den almindelige mand, men kort forklaret er det en super god laser, der skyder med en højintensiv, pulserende lysstråle, som trænger gennem huden, uden at der sker noget med det øverste hudlag (altså ingen sår) og zapper blækket i stykker.

Hvis du vil vide mere om laserteknologien, specifikt Hoya Conbio RevLite laseren, kan du bare klikke her :)

Min tatovering er meget stor, da jeg startede forløbet blev jeg estimeret til 10 behandlinger, dem har jeg allerede fået nu, men tatoveringen er ikke væk, dog har jeg skrevet en behandlings-kontrakt med Undo-it.dk, hvori de lover at fjerne tatoveringen til den er 95% væk, så selvom det kommer til at tage mere end de 10 behandlinger, skal klinikken nok gøre arbejdet færdigt.

De fleste bekymrede spørgsmål jeg får, går på ar og sår efter behandlingerne, men eftersom der ikke kommer noget hul på ynderhuden, kommer der heller ikke noget ar. Hvis jeg skal beskrive følelsen efter laser, er det lidt som at få en supersolskoldning, jeg får næsten altid små vabler/blærer på huden, fordi jeg reagerer meget voldsomt på laseren, men hvis jeg prikker hul på vablerne med en steril nål, mærker jeg næsten ikke noget til laseren efter et par dage. Nogle får allergiske reaktioner efter laserbehandlingerne, jeg er desværre en af dem med nældefeber, så jeg får nogle gange den vildeste kløe med knopper på hele kroppen - i starten var det rigtigt slemt, og jeg sov med en ispose på ryggen, fordi jeg havde vild kløe når det var varmt, men nu er det ikke så slemt længere. Nældefeberen er aftaget lidt, efterhånden som der er mindre og mindre blæk at fjerne, i starten var der RIGTIGT meget blæk, men nu ligner min tatovering en halvfærdig blyantstegning på mit ben.

Før behandlingsopstart
Efter 10. behandling

















Det er tydeligt at se, at der er sket noget på de 10 behandlinger jeg har fået allerede, men det er endnu svært at sige, hvor mange behandlinger jeg har tilbage. Jeg startede i juli 2012, så har været undervejs i 2 år nu, men det er også en meget stor tatovering, med meget blæk i.

Inden jeg begyndte på behandlingerne hævede min tatovering engang imellem op, især hvis jeg var syg eller havde det meget varmt, den kløede lidt og var faktisk lidt ubehagelig. Güner forklarede mig, at det er fordi min krop allerede inden behandlingen med laser, var begyndt at fjerne tatoveringen selv, fordi der var meget overskudsblæk lige under huden. Jeg havde aldrig tænkt på det selv, men det giver jo god nok mening, at kroppen selv angriber tatoveringen med tiden, alle har nok set en rigtigt 'sømandstatovering', som nok engang var en smuk ung pige med stor barm, men i dag bare er en sort klat på overarmen, fordi kroppen har tværet blækket ud i underhuden.

Jeg har været heldig, at min tatovering er rigtigt godt lavet, så jeg har ikke fået noget arvæv fra den. Som jeg beskrev ovenfor, er det ikke laseren som giver ar, da man ikke får hul på huden, men alle der har tatoveringer ved, at det er en stor sårskorpe dagene efter, den er blevet lavet, og hvis man ikke har holdt fingrene for sig selv eller har haft en dårlig tatovør, kan man risikere at få ar i huden, som man ikke ser, når tatoveringen er der, men bliver synlige, når tatoveringen fjernes.

Undervejs i mit forløb har jeg taget nogle billeder, som jeg gerne vil dele, så man kan se, hvordan der er sket fremskridt, og hvordan min krop har reageret på behandlingerne. Efter 4. behandling fik jeg lidt betændelse i en vabel, fordi jeg havde prikket hul på den, som jeg skulle, men jeg arbejde på et plejehjem, og der var simpelthen for mange bakterier i løbet af dagen, som satte sig i den lille boble. Heldigvis var Güner fra Undo-it.dk rigtigt flink, så jeg kom ind til ham og fik blæren vasket og renset, og så fik jeg lidt desinficerende creme med, som han også smører på, når man lige har fået en behandling. Det hjalp hurtigt og benet blev fint igen, og total i top service fra Güners side af, han ringede lige en søndag eftermiddag, et par dage efter jeg var inde hos ham, for at høre om det var gået i orden igen med benet - det var bare super fint gjort! :D 
5 dage efter første behandling












3 uger efter første behandling
Dagen efter anden behandling
Dagen efter anden behandling
1 måned efter 2. behandling
1 måned efter 2. behandling

Hævet fod dagen efter 3. behandling
Dagen efter 3. behandling

4. behandling

4. behandling










Efter 4. behandling
Jeg fik betændelse i benet
Efter betændelse i benet er væk - 4. bahandling

Efter 10. behandling

Nu har jeg som tidligere nævnt, skrevet sponsorkontrakt med Güner, så han skal hjælpe mig på vej i triatlon-verden det næste års tid. Hvis du går med en tatovering, som du ikke er helt tilfreds med, og måske bare vil høre mere om muligheder og priser for at få den fjernet, synes jeg at du skal kontakte Güner på hans klinik i Aalborg eller København og få et uforpligtende tilbud - jeg er sikker på, at hvis du oplyser, at det er mig der har sendt dig videre, skal du nok få en kanon pris! :) Du finder kontaktinfo og andet på deres hjemmeside www.undo-it.dk.
Güner er desuden ved at åbne en klinik i Helsingør som lukker dørene op i oktober, så hvis du bor på Nordsjælland, kan du nu også få din tatovering fjernet :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar